EPA adviseur

BeterEnergielabel.nl

Energielabel bedrijfspand

De Energieprestatie adviseur komt daadwerkelijk uw bedrijfspand bezoeken om de totale inventarisatie te verrichten die noodzakelijk is voor de dienst die u afneemt.

Plan uw energiescan
×
Energieprestatie adviseur

Energielabel bedrijfspand

Het energielabel van uw bedrijfspand toont hoe uw gebouw in kwestie presteert op het gebied van energiegebruik- en besparing. Met onze energiescan en bijbehorend maatwerkadvies van één van onze gecertificeerde energieprestatie adviseurs helpen we u graag aan een beter energielabel voor uw gebouw.

Plan uw energiescan

Is uw bedrijfspand al klaar voor 2023? Ontdek het nu!

Vraag vandaag nog de Energiescan aan! Wij komen gratis en vrijblijvend bij u langs op locatie.

Al 105 klanten hebben een energiescan aangevraagd.

Plan uw energiescan

BENG 2: Primair fossiel energieverbruik (kWh/m2)

Verplicht of niet verplicht?

Het energielabel voor een bedrijfspand is verplicht bij de verkoop, verhuur of bij de oplevering van het (nieuwe) gebouw. U kunt hierbij denken aan kantoren, winkelpanden en showrooms, horecagelegenheden en sportcentra met een minimale oppervlakte van 50 m2. Voor industriële panden, zoals een werkplaats of een magazijn, geldt deze verplichting dus niet.

De energie monitor

Met de energiemonitor krijgt u inzicht in uw energieverbruik. We onderzoeken het sluimerverbruik en ontdekken zo waar u snel en eenvoudig energiebesparingen kunt realiseren.

Energie monitor

BENG 3: Aandeel hernieuwbare energie

Extra regeling voor kantoren

Voor kantoren geldt zelfs een extra verplichting: kantoorgebouwen van meer dan 100m2 én waarvan minimaal de helft van de gebruiksoppervlakte één of meer kantoorfuncties kent, moeten vanaf 1 januari 2023 verplicht een energielabel C of lager kunnen overleggen. Wanneer u niet aan deze verplichting voldoet, volgt een gebruiksverbod.

Boetes & handhaving

Vanaf 1 januari 2023 zal er worden gecontroleerd of uw bedrijfspand voldoet aan een energielabel op minimaal C niveau. De gemeente is het bevoegd gezag en handhaaft de verplichting. Voldoet u niet aan het juiste energielabel voor uw bedrijfspand? Dan riskeert u een boete die wel kan oplopen tot meer dan € 20.000,00. Dat wilt u natuurlijk voorkomen.

Meer informatie?

Energielabel van uw bedrijfspand opzoeken & checken

Wilt u het huidige energielabel van uw bedrijfspand opzoeken? Dat kan via EP-Online.nl. Kunt u het label niet vinden of heeft u er zelfs geen? Dan komen we graag bij u langs om het energielabel voor u te checken. Met onze energiescan kijken we naar het mogelijke label en gaan we ook meteen na welke maatregelen u kunt treffen.

Plan uw energiescan

De energie monitor

Met de energiemonitor krijgt u inzicht in uw energieverbruik. We onderzoeken het sluimerverbruik en ontdekken zo waar u snel en eenvoudig energiebesparingen kunt realiseren.

Energie monitor

Plan uw gratis energiescan

Maatwerkadvies

Bij Beter Energielabel kunt u ook terecht voor maatwerkadvies van een gecertificeerd energieprestatie adviseur voor de utiliteitsbouw (EPA-U). Hiermee krijgt u inzicht in de mogelijk energiebesparende maatregelen, de investeringen die daarvoor nodig zijn, eventuele subsidies en fiscale voordelen en de uiteindelijke besparingen die de maatregelen u opleveren. Alles in één helder en duidelijk rapport.

Over Beter Energielabel

Beter Energielabel is een adviesbureau dat u begeleidt en ondersteund in het gehele traject dat nodig is om tot tot een beter energielabel voor uw bedrijfspand te komen. Van de initiële scan en het maatwerkadvies tot aan het beoordelen van offertes en het aanvragen van een nieuw label. Neem contact op en ontdek vrijblijvend wat we ook voor u kunnen betekenen.

André Hof

Ontdek wat we voor u kunnen betekenen

Wij zorgen dat uw investering op de juiste wijze wordt ingezet, zodat u profiteert van een gunstige terugverdientijd en eventueel in aanmerking komt voor overheidssubsidies en -fiscaliteiten die de kosten behoorlijk kunnen drukken. Duurzame aanpassingen laten daarnaast natuurlijk ook de waarde van uw vastgoed stijgen.

Neem contact op